ADVANCED PROGRAM DAY ONE
Thursday, October 22, 2015

8:00 am	Registration & Breakfast Buffet		
9:00 am	Program Overview: Louis S. Weller		
9:10 am (20 min)	Recent Developments: Overview of Cases, Legislation and Rulings in the past year. Mary B. Foster		
9:30 am (60 min)	Liability Issues: A look at debt issues in an exchange: Debt vs. cash boot, refinancing, pay-down/re-advances. <i>Holly T. Belanger, Mary B. Foster, Howard J. Levine</i>		
10:30 am	Break		
10:45 am (75 min)	Boats, Planes and Trains: Technical and structuring issues in exchanges of transportation assets both domestic and foreign. <i>David Shechtman, Joyce L. Welch, Louis S. Weller</i>		
12:00 pm	Luncheon with Faculty: Networking Opportunity		
2:00 pm (60 min)	Held for Sale: Dealing with and structuring around the exclusion of stock in trade or other property held primarily for sale under IRC 1031(a)(2)(A). Terence F. Cuff, Howard J. Levine, Kevin Thomason		
3:00 pm	Break		
3:10 pm (50 min)	Exchanging Securities: What to do in an exchange with assets sold as securities under securities laws (mineral royalty trusts, DSTs, TICs, bullion, etc.) <i>Adam M. Handler, Robert D. Schachat, David Shechtman</i>		
4:00 pm (60 min)	The View from Washington: Louis S. Weller as moderator, with all speakers, Dr. Robert J. Carroll, Ernst & Young (via telephone) and David E. Franasiak, D.C. Tax Lobbyist for the 1031 Industry		
5:00 pm	Adjourn		
5:30 pm	Reception for All Attendees - Chateau Nightclub & Gardens		

ADVANCED PROGRAM DAY TWO
Friday, October 23, 2015

Friday, October 23, 2015			
7:30 am	Breakfast Buffet		
	TRACK A	TRACK B	
8:30 am (65 min)	Art & Collectibles: Current thinking on scope of like-kind issues, dealing with transactional complexity, sales tax planning issues. Holly T. Belanger, Louis S. Weller	Advanced Oil & Gas: Beyond the basic issues; What's being seen in practice. David Shechtman, Kevin Thomason	
9:35 am	Break	Break	
9:45 am (70 min)	Agricultural Property: Special issues including crops, timberland and vineyards as RQ and RP; Complexities with the family farm exchange. <i>Mary B. Foster, Martin E. Verdick</i>	Outside the Beltway: Current state law 1031 issues around the country. Adam M. Handler, Louis S. Weller	
10:55 am	Break	Break	
11:05 am (70 min)	Tax Accounting Issues: Handling reporting of exchanges with focus on common and uncommon difficulties. Reporting exchanges involving multiple RQs or RPs. Martin E. Verdick, Joyce L. Welch	Horror Stories: Real world examples of how not to do things. Terence F. Cuff, Glenn M. Johnson, Derrick M. Tharpe	
12:15 pm	Lunch on your own. General Session After Lunch		
2:00 pm	Annual Review of Ethical Issues for QIs and Advisors in Like-Kind Exchanges: Terence F. Cuff, Mary B. Foster, Derrick M. Tharpe, David Shechtman, Louis S. Weller. This session qualifies for 1.5 hours Ethics Credits for CPE and CES® This session qualifies for 1.0 hour Ethics for MCLE		
3:15 pm	Break		
3:30 pm	General Session: Questions and Wrap Up on all Topics. All Faculty		
4:30 pm	Adjourn		